Wat te doen op Curacao?

Curacao is zeker niet het grootste eiland in het Caribisch gebied, maar de vraag “wat te doen?” is erg makkelijk te beantwoorden!

De grote diversiteit zorgt ervoor dat je een enorm aantal bezienswaardigheden en attracties kunt uitproberen op Curacao.

Als je even genoeg hebt van zonnen en op het strand liggen, hoef je je niet te vervelen. De mogelijkheden op Curacao zijn vrijwel eindeloos. Ze variëren van zwemmen met dolfijnen tot heerlijk wandelen op Curacao en van een grote keus aan leuke Curacao excursies tot het bekijken van struisvogels!

Laat me je een paar suggesties geven.

Duiken en snorkelen op Curacao

Curacao is niet alleen mooi boven water, ook onder de waterspiegel is van alles te zien. Prachtige koraalriffen, kleurrijke vissen, bijzondere sponzen, de lijst is groot. Voor een groot gedeelte van de zuidkust van Curacao ligt het Curacao Underwater Park. Dit is een beschermd natuurgebied, waar je de mooiste duiktochten kunt maken.Een zeeschildpad rond Curacao

Doordat het park beschermd is, is het onderwaterleven er bijzonder rijk. Dat geldt ook voor de koraalriffen, die streng bewaakt en beschermd worden. In het park zijn een paar mooie duiklocaties. Eén daarvan is de Towboat. Dat is een gezonken sleepboot, die inmiddels is bedekt met sponzen en koraal. De Towboat ligt in de buurt van het Spaanse Water.

Als je niet van duiken houdt, kun je altijd nog snorkelen. Ook met een snorkelset kun je al genieten van allerlei kleurrijke vissen, die soms heel dichtbij durven te komen. Snorkelen kun je doen vanaf de vele stranden op het eiland. Ook Klein Curacao is een prima snorkel (en duik!) locatie.

Wandelen op Curacao

Christoffelberg Curacao

Als je een echte wandelvakantie wil, denk je waarschijnlijk niet direct aan Curacao. Toch kun je op het eiland heerlijke tochten maken. Wat te denken van een beklimming van de Christoffelberg, het hoogste punt op het eiland? Als je dat van plan bent moet je trouwens wel vroeg opstaan. Vóór het middaguur moet je al boven zijn, anders zou de hitte je wel eens kunnen opbreken.

Lees meer over de tocht naar de top op mijn speciale pagina voor iedereen die de Christoffelberg beklimmen wil.

Andere mooie wandelgebieden zijn de zoutmeren, bijvoorbeeld bij de Jan Thiel lagune in het oostelijke deel van het eiland. In de bossen rond deze zoutmeren kun je prima wandelen. En met een beetje geluk zie je ook nog de flamingo’s die op de meren wonen.

Bezoek de Grotten van Hato

Zelfs als je tijdens een andere vakantie al eens in een grottenstelsel bent geweest, zijn de Grotten van Hato de moeite waard! Om te beginnen liggen deze grotten boven de zeespiegel in de kalksteenterrassen van Curacao. Wat dat betekent? Vooral dat de temperatuur in het grottenstelsel behoorlijk hoog is.

Pad door de Grotten van HatoTijdens een rondleiding door de grotten kan een gids je allerlei bijzonderheden vertellen. En als je gelukt hebt, doet hij even het lichtknopje uit. Dan ervaar je pas echt hoe aardedonker het kan zijn.

In de grot loop je de kans om vleermuizen tegen het lijf te lopen. En uiteraard zie je er allerlei bijzonder gevormde rotsformaties, zoals een rots die lijkt op Shrek. Ook zie je er een piratenrots en een rots die lijkt op de maagd Maria.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan meer over de Grotten van Hato.

Struisvogels bekijken: de Ostrich Farm Curacao

StruisvogelrijdenEen struisvogelboerderij zou je misschien verwachten ergens op een Afrikaanse savanne. Maar ook op Curacao staat een grote en bekende: de Ostrich Farm. Op het complex leven honderden struisvogels, een unieke aanblik. Met een speciale safari-auto kun je een tocht maken langs de struisvogelvelden. Je hoort tijdens je rondleiding alles over deze bijzondere vogels. Dat staat in ieder geval garant voor een bijzondere ervaring tijdens je vakantie. En mocht je alles nog specialer willen maken, dan kun je de struisvogels ook nog eens berijden!

Hongerig na je bezoekje? Prik dan eens een vorkje prikken in het bijbehorende restaurant. Uiteraard kun je daar je tanden zetten in een portie vers struisvogelvlees.

Lees meer over de Curacao Ostrich Farm.

Bezoek de Aloë Vera Plantation

Overal op Curacao groeit de aloë vera plant, een plant met allerlei bijzondere geneeskrachtige eigenschappen. Als de zon je bijvoorbeeld flink heeft verbrandt, helpt het om de verbranding in te smeren met het sap van de aloë vera. Dat wordt trouwens al snel een plakkerig zooitje, maar het is wel verlichtend.

Aloë vera wordt voor nog veel meer gebruikt. Het schijnt in producten verwerkt te worden die variëren van body lotion tot toiletpapier. Geen wonder dat er mensen zijn geïnteresseerd in het kweken van deze plant.

Dat is de reden dat Curacao een Aloë Vera Plantation heeft. Je kunt die plantage bezoeken, waar je alles leert over de aloë vera plant. Uiteraard kun je direct allerlei zalfjes meenemen.

Curacao excursies

Strand Klein Curacao

Het strand van Klein Curacao

Curacao is een prachtig eiland. Maar soms moet je van het eiland af om optimaal van die schoonheid te kunnen genieten. Huur een boot op Curacao en bekijk het eiland eens vanaf het water! Of ga mee op een georganiseerde Curacao excursie.

Eén van de mooiste stranden van Curacao ligt bijvoorbeeld niet op het hoofdeiland zelf. Het is alleen te bereiken na een paar uur varen. Ik bedoel het mooie strand op het eilandje Klein Curacao, zo’n 25 kilometer ten oosten van het hoofdeiland.

Gelukkig hoef je niet zelf een uitstekende kapitein te zijn om Klein Curacao te bereiken. Je kunt ook meegaan met één van de organisaties die boat trips organiseren naar het kleine, onbewoonde eilandje. Een absolute aanrader!

Vind je deze pagina leuk?

Reageer en praat mee!