Het magisch mooie strand
van de Grote Knip Curacao

De Grote Knip op Curacao is een Caribische oase! Het is misschien wel het mooiste strand van Curacao, met wit poederzand, een turkooisblauwe zee en omringd door groene heuvels.

De setting van dit strand, midden in de Curacaose natuur, maakt het allemaal extra bijzonder. Geflankeerd door steile rotsen heeft het ook een heel exotisch sfeertje. De Grote Knip is absoluut een must see tijdens je Curacao vakantie!

Druk of rustig

Grote Knip strand CuracaoMerkwaardig genoeg hoor je over de Grote Knip verschillende verhalen. Sommigen vinden het er maar druk en toeristisch, anderen noemen het juist een rustig strand en vinden dat er een fantastisch lokaal sfeertje hangt.

Veel hangt natuurlijk af van het tijdstip waarop je het strand bezoekt! Vooral in de weekenden kan het op de Grote Knip inderdaad wat drukker zijn.

De enorme schoonheid van het strand heeft nu eenmaal een behoorlijke aantrekkingskracht.

Bereikbaarheid

Het strand van de Grote Knip ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Willemstad op het terrein van de voormalige plantage Knip. In het plantagehuis van de Knip vind je een indrukwekkend museum over de slaventijd op Curacao.

Zo kun je een stranddag eventueel combineren met een leerzaam museumbezoek!

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon meteen doorrijden naar het strand dat mijn hart veroverd heeft.

Bij de Grote Knip is een prima parkeerplaats. Zorg er wel voor dat je al je waardevolle spullen uit de auto haalt, want de parkeerplaats is niet bewaakt.

Faciliteiten op de Grote Knip

De Grote Knip is een gratis toegangelijk strand. Daar staat tegenover dat er vrij weinig faciliteiten zijn.

Er staan een aantal rieten hutjes waar je schaduw kunt vinden. Op drukke dagen zijn die vanzelfsprekend al snel bezet. Als alternatief staan er wel wat bomen waar je je handdoek onder kunt leggen.

Er is een snackbar aanwezig, maar die is lang niet altijd open. In de weekenden in principe wel, maar doordeweeks moet je een beetje geluk hebben. Datzelfde geldt voor de toiletten. Als je van tevoren het museum van plantage Knip bezoekt, kun je misschien voor de zekerheid daar alvast gaan. Daarnaast moet je dus zorgen dat je in ieder geval wat eten en drinken meeneemt.

Heerlijke stranddag

De combinatie van wit zand, groene heuvels en helderblauw water op de Grote Knip is magisch. Kinderen kunnen er heerlijk in het zand spelen, je kunt er heerlijk zwemmen en compleet ontspannen.

Het water wordt wel vrij snel diep. Houd kleine kinderen dus goed in de gaten en zorg dat ze niet te diep gaan.

Het prachtige strand van de Grote Knip op Curacao.

Het zandstrand is trouwens heel comfortabel voor mensen, maar de meeste vissen vinden het maar niets. Wil je snorkelen en echt een goede kans maken op het zien van vissen, dan zul je vrij ver moeten gaan. In de buurt van de rotspartijen vind je vaak wel allerlei waterdieren.

Vind je deze pagina leuk?

Wat vind jij van de Grote Knip?