Curacao Ostrich Farm

Struisvogels op Curacao!

Huh, struisvogels op Curacao? Tja, misschien verwacht je die Afrikaanse vogels niet direct op het Caribische eiland. Maar aangezien op Curacao een grote struisvogelboerderij is gevestigd, kun je ze er toch bewonderen. Welkom bij de Curacao Ostrich Farm!

Struisvogels zijn bizarre beesten en op deze boerderij leven er honderden. En voor de verandering kun je op het terrein ook een paar emoe’s (Australische struisvogels) en zelfs krokodillen spotten. Dus wil je even heel iets anders tijdens je vakantie, dan is de Curacao Ostrich Farm zeker een optie. Ook kinderen vinden een bezoekje aan deze boerderij vaak heel leuk.

Aankomst

Een Zuid-Afrikaan kreeg ooit het lumineuze idee voor een struisvogelpark op Curacao. De vogels worden er gefokt voor onder meer hun vlees, huid en eieren. Maar inmiddels is het park ook uitgegroeid tot een populaire attractie op het eiland.

Jeeptour Ostrich Farm CuracaoBij aankomst kun je in de souvenirwinkel kaartjes kopen voor een rondrit over de boerderij. Ieder uur vertrekt zo’n tour in een safaritruck. Je kunt de struisvogelboerderij niet zonder begeleiding op. Ga je niet met de tour mee, dan kun je de vogels dus alleen van een afstandje bekijken.

In het gebouw bij de souvenirshop is trouwens ook al van alles te beleven. Er staan allerlei Afrikaanse beelden, er zijn terraria met slangen en met vogelspinnen (brr…) Gelukkig lopen die niet los!

En toen was het moment daar! De gids wenkte ons om in te stappen in de safaritruck voor de rondrit over de Curacao Ostrich Farm. We konden ons opmaken voor een bijzonder avontuur.

Curacao Ostrich Farm

Tour over de Curacao Ostrich Farm

Struisvogel op CuracaoTijdens de rit vertelt de enthousiaste gids boeiend over struisvogels. Je realiseert je vooral dat het echt bizarre dieren zijn. Ze zijn behoorlijk dom (en best lelijk), maar tegelijk dodelijk. Als een struisvogel tegen je hoofd trapt, ben je er geweest. En dan te bedenken dat de struisvogels gemakkelijk zouden kunnen ontsnappen door te bukken en onder de hekken door te klimmen.

Gelukkig zijn ze te dom om dat te beseffen.

De gids vertelt nog veel meer interessante verhalen over de struisvogels. Zo zijn het de snelste loopvogels ter wereld en kunnen ze 70 kilometer per uur rennen. In het wild is er een broedseizoen, maar op Curacao leggen de dieren het hele jaar door eieren. Om ze daartoe aan te zetten, liggen er in hun verblijven nep-eieren.

Die eieren zijn trouwens enorm! Ze wegen meer dan een kilo en het zijn de grootste eieren in het hele dierenrijk. En je krijgt ze ook niet zo makkelijk kapot. Als demonstratie daarvan mag je tijdens de rondrit een keer op een struisvogelei gaan staan.

Struisvogels van heel dichtbij

Echte struisvogelliefhebbers kunnen onderweg ervaren hoe het is om zich door een struisvogel te laten bijten. Dat is nog best pijnlijk. Maar ook minder pijnlijke activiteiten zijn mogelijk. Zo krijg je de kans om struisvogels eten te geven uit een bakje of zelfs uit je hand. Het is een heel grappige ervaring om zo’n groep vreemde vogels achter je te hebben staan die korrels pikken die jij vast houdt!

Struisvogels te eten geven op Curacao

Als je geen genoeg kunt krijgen van de beesten, kun je er op deze struisvogelboerderij ook nog op rijden! Daarvoor moet je wel extra betalen.

Naast struisvogels zul je tijdens de tour ook hangbuikzwijnen, bijzondere schapen (zonder vacht) en zelfs krokodillen te zien krijgen. Die krokodillen eten de overblijfselen op van struisvogels. Alle onderdelen van de struisvogel worden op de boerderij gebruikt.

De gids eindigt bij de pluizige babystruisvogels, die nog maar een paar dagen oud zijn. Erg schattig!

Zambezi restaurant CuracaoZambezi restaurant

Achteraf kun je heerlijk eten bij het Zambezi restaurant, een mooie eetgelegenheid in Afrikaanse stijl. Als je niet teveel van struisvogels bent gaan houden tijdens je bezoek, kun je er uiteraard je tanden zetten in een struisvogelsteak of een struisvogelei. Bij Zambezi kun je terecht om te lunchen, maar je kunt er op de meeste avonden van de week ook dineren.

Voor ons was het bezoek aan deze struisvogelboerderij een zeer geslaagde ervaring. We hadden maar weinig verwachtingen, maar we werden positief verrast!

En mocht je ervoor in de stemming zijn: de eigenaar van de Curacao Ostrich Farm heeft op een nabijgelegen terrein ook een Aloë Vera Plantage, waar je kunt kennismaken met deze geneeskrachtige plant.
Krokodil
De Curacao Ostrich Farm is open van maandag tot zondag van 09:00 tot 17:00. Het Zambezi restaurant is dinsdag gesloten en van woensdag tot zondag ’s avonds tot 22:00 open.

Vind je deze pagina leuk?

Reageer en praat mee!