Cas Abao Beach:
niet gratis, maar wel gezellig!

Als het om stranden gaat, zit je op Curacao goed. Ook Cas Abao Beach bewijst dat het eiland een heerlijke bestemming is voor een strandvakantie. In tegenstelling tot sommige andere stranden op Curacao, is dit geen gratis strand. Maar daar krijg je dan ook wat voor terug! Op Cas Abao zijn allerlei faciliteiten te vinden, zodat je zorgeloos kunt genieten van zon, zee en strand.

Vanuit Willemstad moet je eerst een stukje rijden om dit strand te bereiken. Dat is een nadeel van veel mooie stranden op het eiland: je kunt er zonder auto nauwelijks komen. Voordat je het strand bereikt, rijd je eerst langs het landhuis Cas Abao. Dat was vroeger het middelpunt van een grote plantage.

Dat zijn lang vervlogen tijden, inmiddels zijn de meeste mensen die het landhuis passeren badgasten.

Een slechte weg

De weg naar Cas Abao BeachBij het landhuis sla je af richting het strand. De weg daarheen is ’s ochtends vanaf 08:00 geopend. Je moet direct bij het begin van de weg entree betalen. De toegang is ƒ10 per auto (ƒ12,50 op zon- en feestdagen). Er mogen dan maximaal vier personen in de wagen zitten. Nou ja, meer mag wel. Zolang je maar bijbetaalt natuurlijk. Je betaalt dan ƒ2,50 extra per persoon.

Nadat je de slagboom bent gepasseerd, ben je nog niet direct op het strand. Sterker nog, je moet nog een paar kilometer rijden over een vrij beroerde weg. Pas dus een beetje op als je met een huurauto bent en rijd niet te snel. Er zitten soms flinke gaten in de weg.

Vroeg of laat bereik je dan de ruime parkeerplaats van Cas Abao Beach. Heb je je zwemkleding nog niet aan? Je hoeft dan geen omkleedfratsen uit te halen op de parkeerplaats, want het strand heeft prima kleedhokjes.

Ruimte zat op Cas Abao Beach

Het eerste dat opvalt als je Cas Abao oploopt, is dat het strand vrij breed en lang is. Toch kan het er vooral in de weekenden behoorlijk druk zijn, want het strand heeft een goede naam opgebouwd. Maar je zult altijd wel een plekje weten te vinden. Eventueel kun je een kluisje huren om wat persoonlijk eigendommen in op te bergen.

Op het strand staan een aantal rieten hutjes en palmbomen. Wil je echt lekker zonnen, dan is een strandbedje eigenlijk onmisbaar. Ook die staan overal op het strand. Maar als je er gebruik van wilt maken, zal je wel eerst even naar de bar moeten gaan om huur te betalen (ƒ5). Voor dat bedrag krijg je dan wel direct een douchemuntje om je weer fris af te spoelen als je weer weg gaat.

Cas Abao Beach

Op en rond het strand is van alles te beleven. Dat is wel één van de voordelen van een betaalstrand. Tussen 10:00 en 18:00 is de bar geopend, waar je allerlei koude drankjes kunt krijgen. Of warme drankjes, mocht je daar toch behoefte aan hebben. En natuurlijk kun je er snacks en broodjes bestellen. Er is ook een restaurantje voor een uitgebreidere lunch.

Allerlei activiteiten

Restaurant Cas Abao BeachDuiksportliefhebbers kunnen een kijkje nemen in de duikwinkel op het strand. Je kunt ook allerlei watersporten beoefenen bij Cas Abao, zoals kayakken. Er is zelfs een massagesalon op het strand aanwezig, hoewel je daar je portemonnee flink open voor moet trekken. Ik heb het niet gedaan, maar ik kan me voorstellen dat het een heerlijke ervaring is om op een Caribisch strand gemasseerd te worden.

Net zoals veel andere stranden op Curacao, kun je ook bij Cas Abao Beach prima snorkelen en duiken. Snorkelaars kunnen hun hart vooral ophalen bij de rotsen aan beide zijden van het strand, waar zich altijd allerlei waterleven ophoudt.

Bon Bini Beach

Mocht iemand op het strand beginnen over ‘Bon Bini Beach’, dan moet je niet vreemd opkijken. Op het eiland wordt dit strand ook wel eens zo genoemd. Dat komt omdat hier in 2002 een korte soapserie werd opgenomen met de naam Bon Bini Beach. De serie werd destijds door Yorin uitgezonden (en later door RTL herhaald).

De serie was geen doorslaand succes, maar echte tv-liefhebbers zullen misschien de openingstune nog wel herkennen. Bon Bini Beach heeft er in ieder geval aan bijgedragen dat Cas Abao nu zo’n populair strand is.

Cas Abao Beach in de namiddag

Cas Abao is dus een levendig strand. In het weekend is er zelfs vaak live muziek. Mocht je helemaal verliefd worden op dit strand, dan kun je het ook afhuren voor feesten en partijen. Maar als je van goed onderhouden en gezellige stranden houdt, kan ik je dit strand ook aanraden voor een heerlijk dagje uit tijdens je Curacao vakantie!

Vind je deze pagina leuk?

Wat vind jij van Cas Abao?