De beste Curacao boeken

Over Curacao zijn heel wat boeken vol geschreven. Reisgidsen, romans, boeken over de geschiedenis. Er is van alles te vinden!

Als je binnenkort van een vakantie op Curacao gaat genieten, is het een goed idee om je alvast een beetje in te lezen. Zo kun je met goede historische romans de sfeer van vroeger een beetje proeven. Maar natuurlijk mag ook een Curacao reisgids niet in je bagage ontbreken!

Deze site is uiteraard één grote reisgids voor Curacao. Maar alles uitprinten is misschien een beetje onhandig. Daarom heb ik enkele goede reisgidsen voor je geselecteerd over dit prachtige eiland. Deze zijn absoluut van harte aanbevolen!

Een overzicht van Curacao reisgidsen

Er bestaan heel veel reisgidsen die je van alles kunnen vertellen over Curacao. Welke gids het beste bij jou past, hangt vooral af van je persoonlijk voorkeuren.

Dit is Curacao

Dit is CuracaoDeze gids zit anders in elkaar dan de andere reisgidsen over Curacao. De achtergrondinformatie in dit boekje is tot een minimum beperkt gehouden. Wil je meer weten over bijvoorbeeld geschiedenis of politiek, dan is deze reisgids geen goede match. Maar waar deze reisgids in uitblinkt is het geven van praktische tips over wat er op het eiland te doen is. Het is zeker geen uitputtend overzicht, maar je krijgt tijdens het lezen het idee dat een goede vriend je wat tips voor een geslaagde Curacao vakantie geeft. Ook leuk zijn de interviews met bekende personen uit Curacao en de twee autoroutes die erin beschreven staan. Hierdoor heb ik bijvoorbeeld Hofi Pastor ontdekt. Daarnaast krijg je een DVD met een introductiefilm over Curacao.
Klik hier om dit boek aan te schaffen.

Capitool Reisgidsen Nederlandse Antillen

Capitool reisgids Nederlandse AntillenDeze reisgids gaat over alle ‘Nederlandse’ eilanden in het Caribisch gebied, dus niet alleen over Curacao. Maar Curacao is natuurlijk wel het grootste eiland en krijgt dan ook ruimschoots de aandacht. Wat ik vooral leuk vind aan de gids van Capitool is het aantrekkelijke ontwerp. Er staan heel veel foto’s in, maar ook tekeningen van opengewerkte plantagehuizen en musea. Dat maakt deze levendige reisgids ook zeer geschikt om voorpret te beleven of juist om na te genieten van je vakantie. Er staat best wat achtergrondinformatie in, maar de teksten zijn vrij kort. Dat is weer erg prettig als je deze gids gebruikt terwijl je Curacao verkent.
Klik hier om dit boek aan te schaffen.

ANWB Extra Curacao, Aruba en Bonaire

ANWB reisgids CuracaoOok deze reisgids gaat niet alleen over Curacao. Het is een nuttige gids met veel praktische informatie en kaartmateriaal. Over enkele hoogtepunten – waaronder het Maritiem Museum, Punda en het Christoffelpark – is uitgebreide achtergrondinformatie opgenomen. Deze handzame gids is helemaal een goede keus als je niet alleen van plan bent om Curacao te bezoeken, maar ook de andere twee benedenwindse eilanden te gaan bekijken. Er zit trouwens een uitneembare kaart van Curacao in, die handig is als je het eiland rond gaat rijden. Maar wil je in Willemstad de weg vinden, dan zal je toch echt een aparte wegenkaart moeten kopen. Zo gedetailleerd is deze ANWB-kaart namelijk niet.
Klik hier om dit boek aan te schaffen.

Nederlandse Antillen (door Jeannette van Ditzhuijzen)

Nederlandse Antillen door DitzhuijzenDit boek is absoluut een vreemde eend in de bijt. Niet in de laatste plaats omdat het nauwelijks meer te verkrijgen is. Dit in 1996 verschenen boek behandelt de vijf eilanden van de toenmalige Nederlandse Antillen. Het grootste deel is ingeruimd voor Curacao. Je vindt er vooral heel veel interessante achtergrondinformatie, over de geschiedenis, de landhuizen en de natuur. Maar bijvoorbeeld ook over culturele gewoonten en hoe het is om op Curacao auto te rijden. Sommige zaken zijn verouderd, omdat het boek al zo oud is. Zo lees je over vervallen panden die inmiddels gerestaureerd (of juist gesloopt) zijn. Maar veel interessante verhalen van Jeannette van Ditzhuijzen zijn nog steeds de moeite waard. Jeannette heeft zelf jarenlang op het eiland gewoond en is dus uitstekend op de hoogte. Het nadeel is wel dat je naar dit boek op zoek zal moeten in tweedehandswinkels of bibliotheken.

Wereldwijzer Curacao

Wereldwijzer CuracaoDit is een reisgids met een prima balans tussen achtergrondinformatie en praktische informatie. Wil je iets leren over bijvoorbeeld de geschiedenis, de gebruiken van de lokale bevolking of de politiek van het eiland, dan vind je in Wereldwijzer Curacao veel interessante informatie. Maar deze reisgids slaat de praktische kant van een vakantie niet over! Je vindt bijvoorbeeld allerlei nuttige tips, wandelingen door Willemstad en een top 10 van bezienswaardigheden. Vanwege de goede balans tussen informatie en tips, heb ik deze gids op Curacao heel veel geraadpleegd. Een aanrader om mee te nemen op vakantie!
Tijdelijk uitverkocht