Gezellige drukte bij het Jan Thiel strand

Naar het Jan Thiel strand ga je vooral voor een heerlijke dosis Curacaose gezelligheid.

Overdag is het er gezellig druk, zijn er volop activiteiten voor ouderen en kinderen en kun je vanuit je luie strandstoel een prachtig uitzicht bewonderen. Met of zonder Caribische cocktail.

’s Avonds kun je genieten van culinaire verwennerij, van het klotsen van de warme Caribische Zee en vaak van live muziek.

Kortom: het Jan Thiel strand biedt voor iedereen wat wils.

Ontwikkeling van de Jan Thielbaai

Jan Thiel BeachHet strand bij Jan Thiel is niet echt natuurlijk te noemen. Nog niet zo lang geleden is het hele gebied rond de baai stevig onder handen genomen om het geschikt te maken voor grootschalig toeristisch gebruik.

Rondom de Jan Thielbaai liggen nu enkele grote toeristische resorts, zoals Chogogo, Morena en Livingstone. Voor de vele gasten van die resorts ligt het strand van Jan Thiel op loopafstand. Zij hoeven er ook niet voor te betalen. Mensen die van buiten komen betalen een paar Antilliaanse gulden toegang. Ook voor de strandbedjes ben je een paar gulden kwijt.

In ruil daarvoor krijg je dan toegang tot een mooi aangelegd gebied waar je je zeker de hele dag zult kunnen vermaken.

Jan Thiel strand

Van het oude, rustige Jan Thiel strand is weinig meer over. Tegenwoordig is het strand op vrijwel alle dagen druk. Liefhebbers van rustige stranden hebben er dus weinig te zoeken. Ben je daarentegen uit op een beetje gezelligheid, dan ben je zeker aan het goede adres!

Het grootste deel van Jan Thiel Beach is kunstmatig. Er is een betonnen ondergrond waarop wat zand is gestrooid en daarop staan de strandbedjes. Maar toch heeft het geheel een mooie Caribische uitstraling! Er zijn flink wat palmbomen aangeplant (die van nature overigens helemaal niet op Curacao voorkomen – veel te droog!) en een aantal rieten parasols geplaatst.

Daarnaast heb je een fantastisch uitzicht op de Caribische Zee, waar je vaak allerlei boten langs ziet varen. Je ziet de groene heuvels van het nabijgelegen natuurgebied. ‘s Avonds kun je er met een cocktail in de hand de zon in de Caribische zee zien zakken.

Jan Thiel zandstrandHet kunstmatige deel van het strand kent geen geleidelijk aflopend zandstrand. Je zit feitelijk op een verhoogd strand. Via trappetjes kun je – net als in een zwembad – het water in.

Een klein stukje van het strand is trouwens nog wel natuurlijk. Daar kun je dus gewoon vanaf het zand het water in lopen. Maar eigenlijk zijn strandschoenen dan wel aan te bevelen. Er liggen namelijk nogal wat koraalstenen!

Bij het strand is een pier aangelegd, waardoor het water vrij rustig is. Je kunt er dus veilig zwemmen. Als je ook wilt snorkelen kun je dat het beste achter de pier doen, omdat daar veel meer vissen te vinden zijn. Ook zie je daar op enkele meters diepte nog koraal. Let uiteraard wel op want de zee achter de pier is een stuk ruiger.

Faciliteiten bij Jan Thiel

Het grote voordeel aan het Jan Thiel strand is dat er zoveel uitstekende voorzieningen zijn. Je hoeft je er dus nooit te vervelen!

Zonnen op CuracaoOm te beginnen kun je er prima eten en drinken. Wat dacht je van het door Oost-Afrika geïnspireerde restaurant Zanzibar, het Argentijnse Tinto of het Mediterraanse Zest? Bij deze restaurants kun je heerlijk in het Caribische zonnetje eten. Je kunt er ook de hele dag door lekkere drankjes halen. De restaurants zitten in verschillende prijsklassen, waardoor je het zo duur kunt maken als je zelf wilt.

Er zijn regelmatig happy hours of live optredens bij de restaurantjes, waarbij je prima kunt dansen. Zo heeft Zanzibar iedere woensdag live bandjes en heeft Tinto iedere maand een gezellige Argentijnse avond.

Maar er is nog meer! Bij het Jan Thiel strand is bijvoorbeeld een duikschool, je kunt er mountainbiketours boeken of een auto huren. Ook kun je er tegenwoordig shoppen, gemasseerd worden en zelfs naar het casino!

Kinderen kunnen zich vermaken in een speciaal afgesloten stuk van het strand, waar ze heerlijk in het water kunnen spelen. Ook aan de kleintjes is dus gedacht! Daarmee is Jan Thiel ook echt een familiestrand.

Jan Thiel 's avonds

Er is ook rust!

Wordt de drukte je allemaal even te veel? Gelukkig kun je dan ook de rust opzoeken. Vlakbij de Jan Thielbaai vind je namelijk het zoutmeer van Jan Thiel. Daar kun je prima mountainbiken, maar ook uitstekend wandelen. En als je geluk hebt zie je er zelfs flamingo’s!

Vind je deze pagina leuk?

Wat vind jij van het Jan Thiel strand?