Daaibooibaai: een veelzijdig
en natuurlijk strand

Sommige stranden op Curacao zijn ingepikt door hotels en veranderd in betaalde stranden. Gelukkig zijn er nog steeds heel veel mooie stranden vrij toegankelijk. De Grote Knip is daar een voorbeeld van. Maar ook het strand bij Daaibooibaai mag er wezen! Het is een tropisch strand, gelegen in een natuurrijk gebied waar je prima kunt relaxen.

Daaibooibaai ligt in de buurt van het plaatsje St. Willibrordus, door locals wel eens gekscherend WillyWood genoemd. Kom je vanuit Willemstad aan in St. Willibrordus, dan kun je kiezen. Je kunt rechtsaf richting het strand van Porto Mari, waar je voor moet betalen. Maar ga je linksaf, dan rijd je richting het gratis strand van Daaibooibaai.

Dat je geen geld hoeft te betalen wil niet zeggen dat het strand tegenvalt. Integendeel!

Aan alles is gedacht

Als je het strand oploopt zie je direct de schoonheid ervan. Wit zand, helderblauw water, groene omgeving. Wat wil een mens nog meer? Misschien wat schaduw, aangezien de zon nogal vaak schijnt op Curacao.

Dat treft! Op het strand staan rieten hutjes (palapa’s) en er zijn palmbomen aangelegd. Genoeg schaduwplekjes dus.

Daaibooibaai

Bij Daaibooibaai kun je prima je handdoekje op het strand leggen, maar een strandbedje is wel een stuk fijner. Lig je op de grond, dan heb je namelijk een goede kans dat een troep insecten je komt bezoeken. Op het strand is een snackbar, waar je tegen een geringe vergoeding strandbedjes kunt huren.

Aan alles is dus gedacht. Dat is ook het fijne aan Daaibooibaai: de faciliteiten zijn uitstekend. Er zijn douches en toiletten. En dus een snackbar waar je voor weinig geld heerlijk kunt eten. Deze eettent is iedere dag open.

Je kunt er zelfs broodjes kroket bestellen…

Typisch Curacao

Het strand bij Daaibooibaai

Grappig is ook dat je op dit strand prima wat lokale vogels kunt bekijken. Bij de snackbar is bijvoorbeeld een eetplaats ingericht voor suikerdiefjes, die je er bij tientallen ziet zwermen. Maar ook troepialen en andesmussen laten zich er zien. En er lopen zelfs kippen rond op dit strand.

De baai heeft twee delen. Eén deel is het strand, waar zowel toeristen als locals graag komen. Het andere deel is de visserbaai, waar je kleurrijke vissersboten kunt zien liggen. Soms zitten vissers er hun netten te boeten. Een typisch tafereel op Curacao.

Wateravonturen bij Daaibooibaai

Houd je van snorkelen of duiken? Ook dan ben je bij Daaibooi aan het juiste adres. Langs de rotsen aan beide zijden van de baai vind je veel waterleven. Je ziet allerlei vissen en koralen. Met een beetje geluk spot je ook zeeschildpadden!

Als je op het strand bent, wil je natuurlijk ook even het water in. Houd er dan wel rekening mee dat er bij Daaibooibaai (net als veel andere stranden op Curacao) veel koraalstenen in het water liggen. Houd je enkels dus in de gaten. Echte bikkels gaan sowieso blootsvoets het water in, maar strandschoenen kunnen handig zijn.

Ook de omgeving is mooi

En mocht je het strand even zat zijn, dan kun je in de omgeving lekker gaan wandelen door het groen. Er zijn verschillende wandelpaden over de kliffen aan beide zijden van het strand. Ook kun je in de buurt een zoutmeer bezoeken.

Daaibooibaai aan het eind van de middag

Als met al is Daaibooibaai een veelzijdig en mooi strand. Het strand is niet lang geleden helemaal opgeknapt, maar gelukkig is het nog steeds gratis! Een bezoekje absoluut waard.

Vind je deze pagina leuk?

Wat vind jij van Daaibooibaai?