De regentijd op Curacao is niet zo erg als het lijkt

Als je hoort van een regentijd op Curacao, wil je misschien proberen die te vermijden tijdens je vakantie. Maar de waarheid is dat het allemaal best meevalt. Zeker als je er van tevoren rekening mee houdt.

Curacao kent een behoorlijk droog klimaat. De regentijd is voor de natuur van het eiland dan ook goed nieuws! Deze periode loopt ongeveer van oktober tot januari.

In die periode kan de regenval fors meer zijn dan gedurende de rest van het jaar. En soms kun je in die maanden heftige buien op je dak krijgen!

Korte buitjes

Het lijkt misschien even deprimerend. Je ziet grijze luchten, de Noordoostpassaat verandert in een fris windje en het begint pijpenstelen te regenen.

Maar niet getreurd! De regenbuien duren meestal hooguit een uurtje. Bovendien is het niet écht koud buiten. En mocht je natgeregend zijn, dan is er nog geen probleem. De zon komt vrijwel altijd snel weer tevoorschijn om iedereen droog te maken.

Bovendien vind ik het altijd een hele ervaring, zo’n tropische regenbui.

De kans dat je hele Curacao vakantie verregend in de regentijd is klein. In het ergste geval zijn er één of twee dagen waarin het niet echt strandweer is. Dat is overigens nog niet eens zo’n probleem, want er is nog genoeg te beleven op Curacao.

Ongemakken van de regentijd op Curacao

Behalve het hemelwater zijn er nog wel wat andere ongemakken waar je tijdens de regentijd op Curacao mee te maken kunt krijgen.

Het grootste ongemak tijdens de regentijd wordt gevormd door muggen. Die beestjes houden van water en de aantallen muggen nemen na oktober dan ook fors toe. Het kan geen kwaad om een anti-muggenmiddel mee te nemen. Die kun je overigens ook prima op het eiland zelf kopen.

Een tweede ongemak zijn overstroomde wegen. De riolering op het eiland kan de enorme hoeveelheid water die een tropische bui produceert niet altijd aan. Mocht je rondrijden in een huurauto, dan kan dat betekenen dat je af en toe door een kleine ‘oceaan’ op het wegdek moet rijden. Voorzichtig rijden is het devies!

Laat je niet tegenhouden!

Maar nogmaals: de regentijd hoeft geen belemmering te zijn voor een fantastische vakantie op Curacao. Sterker nog: het is een soort lente. Alles in de natuur bloeit en loopt uit. Dat kun je bijvoorbeeld in het Christoffelpark goed zien. Wat dat betreft krijg je tijdens de regentijd op Curacao zelfs een kleine bonus.

Vind je deze pagina leuk?

Heb jij last van de regentijd op Curacao?