Drinkwater op Curacao komt gewoon uit de kraan 4

Op Curacao hoef je je geen zorgen te maken over het drinkwater. Het water dat op het eiland uit de kraan komt, is namelijk van uitstekende kwaliteit! Sterker nog, er zijn mensen die het kraanwater op Curacao beter vinden dan het water in Nederland.

Drinkwater Curacao

Onderdeel van Aqualectra in Willemstad

Curacao is van nature behoorlijk droog: er valt lang niet genoeg regen om voldoende drinkwater van te produceren. Maar het eiland wordt natuurlijk wel omringd door het water van de Caribische Zee. Aqualectra, het water- en energiebedrijf op Curacao, produceert van dat zoute zeewater fantastisch zuiver drinkwater.

Tijdens je vakantie kun je het water dat in je hotel of resort uit de kraan komt dus prima drinken. Het water dat Aqualectra produceert, wordt zelfs zo goed gewaardeerd dat het bedrijf hetzelfde water ook als fleswater verkoopt. Het heet dan ‘Claro, het puurste Caribische water’. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de kraan openzetten…

Het water op Curacao is wel een stuk duurder dan in Nederland. Het kost dan ook behoorlijk wat energie om zuiver drinkwater te produceren uit zeewater. Daarom is het een goed idee om er zuinig mee om te springen.

Voor de kenners is het interessant om te weten dat de productie van drinkwater uit zeewater op twee manieren gebeurt op Curacao. Al sinds 1928 destilleert het drinkwaterbedrijf water. Door verdamping verdwijnt daardoor het zout uit het zeewater. Maar sinds enkele jaren past Aqualectra ook ‘omgekeerde osmose’ toe, waarbij zeewater als het ware wordt gefilterd.

Kortom: over het drinkwater op Curacao hoef je je geen zorgen te maken. Als er al problemen mee zijn, dan is dat meestal te wijten aan oude leidingen. Overigens voegt Aqualectra wel fluoride toe aan het drinkwater, net zoals vroeger in Nederland gebeurde. Uit onderzoek blijkt dat fluoride tandbederf voorkomt en verder niet schadelijk is voor de gezondheid. Maar mocht je om medische redenen geen fluoride binnen mogen krijgen, dan kun je beter fleswater kopen.

Anders kun je probleemloos genieten van het verfrissende en heerlijke kraanwater op Curacao!

4 reacties op Drinkwater op Curacao komt gewoon uit de kraan

 1. Antwoorden smits 11 mrt 2016 00:52

  Hoe hoog is het ph gehalte?

  • Antwoorden Reageerder 28 dec 2016 21:00

   Volgens de Claro fles heeft het water een pH van 8. Ik weet niet zeker of dit dan ook daadwerkelijk de pH is die uit de kraan komt.

   Gr.

 2. Antwoorden Gerda Verheul Groen 16 jan 2018 13:11

  Wij verblijven in het complex Acoya, in de buurt van Salina aan de weg naar mambo beach.
  In de vrij nieuwe huisjes staat dat je beter flessen water kunt kopen.
  Mij lijkt dit onzin, maar mijn partner wordt hier onzeker van😏
  Is er mogelijk in deze omgeving sprake van verouderde leidingen oid?

 3. Antwoorden Wanbreg 4 dec 2019 15:52

  Ik heb twee dagen water uit de kraan gedronken en kreeg enorm last van m’n darmen en maag. Nu over op flessen water en het gaat weer goed. Uitkijken dus.

Reageer