Naar de Albert Heijn op Curacao 16

Albert Heijn CuracaoBoodschappen doen op vakantie is altijd een hele ervaring. Andere supermarkten, andere producten, andere gewoontes. Dat geldt ook voor de boodschappen tijdens een Curacao vakantie.

Tenzij je natuurlijk gewoon naar de lokale vestiging van Albert Heijn op het eiland gaat!

In 2007 opende Albert Heijn Curacao de deuren in de wijk Zeelandia in Willemstad. Voor Nederlandse toeristen die de winkel tijdens een vakantie bezoeken zal het een feest van herkenning zijn. De grote winkel verkoopt tienduizenden producten die ook in Nederland in de schappen liggen. Het grootste deel wordt dan ook vanuit Nederland aangevoerd. Je vindt er bijvoorbeeld volop producten van het eigen merk van Albert Heijn en AH Basic/Euroshopper.

De winkel is wel wat duurder dan de Albert Heijns in Nederland. De meeste producten moeten dan ook een lange reis maken. Je kunt trouwens ook verse groenten en fruit kopen. Die komen niet helemaal uit Nederland, maar uit Zuid-Amerika.

Je Nederlandse AH-bonus kaart kun je trouwens thuis laten: die geldt niet in de Albert Heijn op Curacao.

Sinds 2012 is er een tweede Albert Heijn op Curacao: bij de Jan Thielbaai. Deze winkel is qua grootte ongeveer een derde van de Albert Heijn in Zeelandia, maar ligt wel heel dicht bij veel toeristische hotspots. Ook heet die winkel geen ‘Albert Heijn’, maar ‘Van den Tweel‘. Dat komt door een (inmiddels opgelost) conflict tussen de eigenaar, Gerard van den Tweel, en Albert Heijn. Toch kun je ook bij Van den Tweel gewoon AH-producten kopen.

Maar wat nu als je op Curacao juist niet naar een supermarkt wil gaan waar je in Nederland ook heen zou kunnen? Ook dan is er nog genoeg keus.

Een paar andere opties zijn bijvoorbeeld de Centrum Supermarkt, Vreugdenhil en Mangusa. Bij de meeste supermarkten staan trouwens inpakkers bij de kassa. Zij pakken je boodschappen in en dragen deze eventueel naar je auto. Het is gebruikelijk om hen een fooi te geven.

16 reacties op Naar de Albert Heijn op Curacao

 1. Antwoorden giny buyvoets 31 mei 2014 14:22

  hebben jullie ook zwistal baby doekjes en krakers en beschuit
  en campina vla rose vla en aardappels en karbonade en worst
  en krenten broodjes

 2. Antwoorden jan vd brink 10 jun 2014 08:06

  Wat een vragen zeg, had dan gewoon thuis gebleven!!
  Je komt toch voor een vakantie, en niet voor je bakje vla.

 3. Antwoorden Carola 20 nov 2014 10:21

  Kun je bij deze ah ook met een pinpas terecht?

 4. Antwoorden Viktor 5 jul 2015 10:36

  Hebben jullie ook glutenvrije produkten in het assortiment?

 5. Antwoorden sonja 19 aug 2015 14:24

  Bezorgen jullie ook bestellingen die in nederland zijn geplaatst, voor klanten op het eiland die daar verblijven? Zo ja, hebben jullie voor mij de site hiervan?

 6. Antwoorden Renee 11 jan 2016 13:29

  Hallo,
  Ik ben een dialysepatiënt. Ik moet zoutloos eten. Kan ik bij jullie zoutloos brood eten?
  Gr Renee

 7. Antwoorden Karl Kooper 24 feb 2016 09:31

  De AH locaties op o.a. Curaçao zijn heel fijn om tijdens je vakantie je boodschappen te doen. Vooral ook omdat je er eenvoudig je Amstel Bright ( http://www.amstel-bright.nl ) kan kopen :).

 8. Antwoorden joyce 21 mrt 2016 18:39

  Wat een vragen. Vrijwel de meeste producten kan je ook bij vreugdenhill kopen en ook nog een stuk goedkoper. Iedere winkel moet zijn producten impirteren, maar bij albert heijn kan je de nederlandse prijs maar beter vergeten. Mangusa is een prima winkel en goed vlees. Ik zou persoonlijk niet naar de albert heijn op curacao gaan.

 9. Antwoorden shureska 24 apr 2016 06:51

  Hoiiii in vraag kan ik die produkt zero rice pasta en noodles bij albertijn kopen of niet bedankt

 10. Antwoorden Charles 1 jul 2016 14:11

  Wij zijn bij de Albert Heijn in Jan Thiel geweest en vinden de door AH gehanteerde prijzen absurd, zo niet belachelijk hoog. Na wat navraag zijn we bij de Mangusa supermarkt terechtgekomen. Geweldige supermarkt, groot assortiment, heerlijk brood en fruit tegen schappelijke prijzen!

 11. Antwoorden Monique 12 sep 2016 18:51

  Ja duhhh Charles, lijkt mij nogal vanzelfsprekend dat prijzen omhoog schieten wanneer producten van Nederland moeten worden verscheept naar Zuid-Amerika. Wat verwacht je?

 12. Antwoorden K. Geven 24 okt 2016 15:48

  Hoi, wij gaan met de familie naar Curacao daar zijn ook kleine kinderen bij zijner ook in deze winkels babydoekjes pampers en andere baby artikelen en voor een normale prijs of!!!!!

 13. Antwoorden Frank Nevo 16 nov 2016 18:38

  Albert Heijn bestaat niet op Curacao.

  De Van den Tweel groep beheert 2 winkels, (Zeelandia en J Thiel), die wel AH producten verkopen, maar die geen onderdeel uitmaken van Albert Heijn.

  Van den Tweel bepaalt autonoom de prijzen op Curacao, ook voor het assortiment onder AH label.

 14. Antwoorden Hennie Lindt 24 jan 2017 16:17

  Hallo.
  Kan ik bij jullie ook glutenvrije producten kopen?
  Met vriendelijke groet,

  Hennie Lindt.

 15. Antwoorden de Wijs 8 feb 2017 17:21

  Goede Dag,

  Onze dochter woont op curaçao en is binnenkort jarig. Mijn vraag aan jullie is…, hebben jullie ook christoffeltaart in jullie assortiment? Ik hoop het.

  Met vriendelijke Groet,

  Mevr. de Wijs

Reageer