In een taxi op Curacao 2

Tijdens een vakantie op Curacao maak je veel mee. Laatst zat ik in een taxi, die ons van het Spaanse Water naar de Jan Thielbaai moest brengen. Uiteraard knoopte ik een gesprek aan met de vriendelijke taxichauffeur.

Het gesprek kwam al snel op één van mijn favoriete plekjes op het eiland: Hofi Pastor. In dat prachtige park staat onder meer de oudste boom van Curacao. Dat is een bijzondere kapokboom, die al honderden jaren fier overeind staat.

“O,” zei de chauffeur, “daar weet ik wel meer van! Die boom is zo groot, dat ‘ie bijna niet te ontwijken is. Tientallen auto’s zijn al tegen dat gevaarte aangereden!”

Daar moest ik even over nadenken. Het was vreemd, want de oude kapokboom in Hofi Pastor staat midden in het park. Je kunt er met de auto niet eens in de buurt komen!

“Maar ik bedoel de grote boom midden in Hofi Pastor,” probeerde ik nog.

“Die grote boom ja! Die werkt als een soort magneet op auto’s!” De taxichauffeur zette een serieus gezicht op. “Het is vreselijk, ik ken mensen die er zó tegenaan zijn gereden.”

Voordat we het gesprek konden afmaken, draaide de taxi ons resort in de Jan Thielbaai op. Enigszins verbouwereerd stapte ik uit de taxi.

Óf de kapokboom in Hofi Pastor heeft geheimen die ik niet ken, óf de taxichauffeur haalde een grap met me uit, óf we hadden het gewoon over een andere boom.

Ik weet het nog steeds niet.

2 reacties op In een taxi op Curacao

  1. Antwoorden beste taxi leiden 11 feb 2015 11:26

    haha wat een leuk artikel. Grappig verhaal zeg.

  2. Antwoorden Tickets Curacao 8 jul 2015 13:45

    Herkenbaar, die Curaçaose taxichauffeurs met hun sterke verhalen….!

Reageer