Introductie voor een ideale
Curacao vakantie

Mijn eerste Curacao vakantie overtrof al mijn verwachtingen.

Ik kan me mijn eerste aankomst op het eiland nog levendig herinneren. Na een vlucht van zo’n negen uur vanuit Amsterdam keek ik uit het vliegtuigraampje en zag ik het helderblauwe water van de Caribische Zee. Ik had half verwacht dat die kleur – die ik alleen uit reisgidsen kende – in het echt niet zo mooi blauw was. Maar de zee rond Curacao is echt zo mooi!

Klein Curacao

Het water rond Curacao is echt zo blauw!

Het is één van de redenen waarom Curacao in trek is. Vroeger was een Curacao vakantie alleen een optie voor de rijksten. Tegenwoordig zijn de prijzen gelukkig sterk gedaald. Daardoor krijgen steeds meer mensen de kans om het mooie eiland te bewonderen.

Twijfel je nog aan Curacao als je volgende vakantiebestemming? Op deze site staan minstens duizend redenen waarom het eiland een topbestemming is. Maar als je een snel overzicht wilt, neem dan eens een kijkje bij de Top Tien Redenen voor een Curacao Vakantie.

Reizen naar Curacao

Curacao is een eiland voor ieder budget. Je kunt er rustig de miljonair uithangen als je het geld hebt. Ik heb het geld niet – en de meeste vakantiegangers die Curacao bezoeken ook niet. Gelukkig is dat geen probleem op Curacao!

Je hebt twee mogelijkheden om je vakantie te organiseren. Je kunt zelf een vliegticket naar Curacao boeken en zelf accommodatie regelen. Die optie geeft je de meeste flexibiliteit. Aan de andere kant is het een hoop geregel. Voor de meeste mensen is het dan ook handiger om een reis naar Curacao te boeken via een touroperator.

Als je een reis boekt via een touroperator ben je meestal het goedkoopst uit. Vooral de grote reisbureaus kopen op grote schaal vliegtickets en accommodatieruimte in. Sommige reisbureaus hebben zelfs hun eigen vliegtuigmaatschappij. Dat levert jou voordeel op! Bovendien scheelt boeken via een online reisbureau een hoop uitzoekwerk en kun je snel prijzen vergelijken.

Als je zo voordelig mogelijk uit wilt zijn geldt: hoe flexibeler je bent, hoe goedkoper je reis kan zijn. Je kunt dan simpelweg de goedkoopste reisdata uitkiezen. Let trouwens goed op voordat je boekt! De prijzen kunnen van de ene op de andere dag veranderen. Dat komt vooral door de beschikbaarheid van vliegtuigstoelen. Zo kan het voor komen dat een reis die op donderdag nog €800 kostte, een dag later ineens voor €600 wordt verkocht. Of andersom (helaas).

In het algemeen geldt: als je al precies weet wanneer je op vakantie wilt gaan, is het verstandig om zo vroeg mogelijk te boeken. Als je flexibel bent kun je rustig wachten. Zeker als je buiten het hoogseizoen reist ben je vaak voordeliger uit als je niet te lang van tevoren boekt.

Als je een lastminute naar Curacao boekt, kan het natuurlijk wel voor komen dat de accommodatie van jouw keus niet meer beschikbaar is. Maar schrijf andere bungalowparken of hotels niet te snel af: tegenwoordig zijn er op Curacao heel veel prima logeeradressen!

Beste tijd voor Curacao

Op Curacao is het bijna altijd lekker weer. Wat dat betreft is er dus geen ‘beste tijd’ voor een Curacao vakantie. Er is weliswaar een regentijd op Curacao (ongeveer van oktober tot januari), maar ook dan schijnt de zon nog volop. De regen valt vooral in korte, soms heftige buien. Eigenlijk is de regentijd geen reden om Curacao te mijden.

Maar er zijn ook nog andere zaken waar je misschien rekening mee wilt houden. Het hoogseizoen op Curacao bijvoorbeeld. Dat loopt ongeveer van half december tot half april. Het hele jaar door zijn er veel toeristen op Curacao, maar in die periode zijn het er vaak iets meer. Veel Amerikanen bezoeken de regio in die maanden, hoewel die voornamelijk voor Aruba kiezen. Maar toch merk je vaak dat de prijzen in deze periode hoger liggen dan in andere maanden.

Een palmboom tegen de avondlucht van CuracaoMisschien wil je je Curacao vakantie wel boeken rond één van de evenementen die het eiland rijk is. Het bekendste evenement is ongetwijfeld het carnaval op Curacao. Dat is uitgegroeid tot een enorm feest! Vanaf eind januari worden er al allerlei activiteiten georganiseerd, waarbij kostuums en muziek centraal staan. Het hoogtepunt van het Curacaose carnaval is de Grote Parade. Die vindt plaats op de zondag voor Aswoensdag (ieder jaar in februari of maart). Je waant je al snel in Rio de Janeiro!

Een ander belangrijk evenement is de Heineken Regatta Curacao, een grote internationale zeilwedstrijd. De data daarvan wisselen. Een cultureel feest is oogstfeest, of seú. Dat feest wordt rond Pasen gevierd met allerlei optochten en bijeenkomsten. Daarnaast zijn er muziekfestivals, zoals North Sea Jazz Curacao (wat natuurlijk eigenlijk een beetje een rare naam is…).

Je ziet: wat de beste tijd is voor een vakantie op Curacao hangt dus helemaal af van je eigen voorkeuren.

Vind je deze pagina leuk?

Reageer en praat mee!